VANLIGA FRÅGOR OM VISNINGSRESOR

BOENDET

Hur många nätter är inkluderat i visningsresan?


Normalt bjuder vi på boendet under 5 nätter. Övriga nätter tillkommer. Priset variera beronde på vart ni bor och hur stor lägenheten är. Normalt är kostnaden 50-115 GBP / natt och lägenhet. Exaxt information om priser ges i sammband med visningsresan,
Hur bor man under visningsresan?


Vi bor i lägenheter med självhushåll, som som ligger i ett av de områden vi besöker under visningsresan. Dessa ordnas av byggbolagen. Storleken är från Studio (1 rum samt kök) till 4 rum och kök (3 sovrum)
Finns det handukar i lägenheten?


Ja, det finns handukar i lägenheterna, det är alltid bra att ta med sig extra handukar som man kan ha vid poolen eller stranden.
Kan man få eget boende under visningsresan?


Vi f i försöker alltid möta våra gästers önskemål, men tillgängligheten på lägenheter kan variera över säsongen. Storlek beror på vilket fastighetsprojekt vi bor i och vilken del av säsongen ni är där. Ange eventuella önskemål vid bokning av visningsresa så förseker vi ordna det ut i från ert önskemål.
Behöver jag ha med mig lakan och sängkläder?


Nej, lakan och sängkläder finns i lägenheterna.
Behöver jag ha med mig El adpter till utagen?


Ja, El utagen är av Engels typ och kräver adapter. Går att köpas lokat för ca 30 SEK.
Ingår daglig städning under min vistelse?


Nej, daglig städning ingår inte, Detta sköts av respektive gäst under vistelsen.
Behöver man städa lägenheten innan man åker hem?


Nej, Det finns inget krav på att städa lägenheten innan man åker hem. Vi rekomenderar att man lämnar lägenhet i samma skick som när man anände.
Är lägenhetrna utrustade med hårtork?


Ja, det finns i de flesta lägenheterna, men för säkerhets skull ta med en om du inte vill riskera att stå utan.
Är allting gratis på era visningsresor?


Nej,man får köpa egen flygbiljett. Vi bjuder på 4 till 5 nätters boende samt vissa måltider. Ni får också gratis konsultation av advokat även utbildning om fastighetsköp på norra Cypern. Vi har inget köptvång när man är med oss på visningsresa.

MÅLTIDER

Ingår frukosten under visningsresan?


Enklare frukost ingår oftast under visningsresans 4 dagar, kostnad kan tillkoma med ca. 30 TRY (Turkisk lira ungefär 50 SEK / dag och person.
Jag är alergisk,  Laktosintolerans, Glutenintolerans går det att få specialkost?


Ja, Många restauranger erbjuder glutenfri, laktosfri kost, säg till i restaurangen. Dock är inte tillgängligheten och utbuder lika utbrett i norra Cypern som i Svergie. Hör gärna med oss inför din visningsresa, så kan vi hjälpa till med tips och information på lämpliga restauranger.
Jag äter endast Vegitarisk/RAW food/Vegan kost går det att få?


Ja många restauranger erbjuder vegitariska allternativ. Utbidet är inte lika stort på Norra Cypern som vi har i Svergie. Hör gärna med oss in för din visningsresa, så kan vi hjälpa dig med tips och råd om olika restauranger,

FLYG O TRANSPORTER

Kan ni ordna med flyg till min visningsresa?


Nej, vi har ingen möjlighet att ordna det. För det finns så många olika önskemål avseende pris, tidpunkt, avreseort hur många byten man kan tänka sig. Vi har svårt att möta alla dessa behov.
Tips på saiter med billiga flyg.


Här är några förslag till länkar att hitta det flyg som passar just ER. Vi syns på Norra Cypern!
Ingår transfer från och till flygplatsen?


Nej, transfer ingår inte. Frän Larnaca tillkommer en kostnad på 60-75 Euro per bil och väg. Från Ercan tillkommer en kostnad på 180-220 TRY ( Turkiska Lira) per bil och väg. Kostnaden för transfer kan delas på max 7 personer per bil. Betalning sker direkt till Chauffören.
Hur fungerar det med taxi på norra Cypern?


Taxi finns över hela ön och är väfungerande. Tips ! Tänk på att de flesta taxibilarna inte tar kort, endast kontant betalning .
Är det dyrt med Taxi?


Det är inte specielt dyrt att åka taxi, jämfört med Svergie. Taxi ifrån Kyrenia till Esentepe (ca. 20 km) kostar ca 100 TRY ( Turkisk Lira), vilket är ungefär 150-170 SEK (Svenska kronor.)
Kan man hyra bil på Cypern?


Ja, Det finns flertalet hyrbils center på Cypern.
Vad bör jag tänka på om jag hyr en bil på Cypern?


Olika försäkringar gäller på Norra- respektive Södra- Cypern, och kan medföra extra kostnader om man vill korsa gränsen. Kontakta gärna oss i förväg, så kan vi tipsa om prisvärda allternativ.

VALUTA

Vilken valuta använder man på Norra Cypern?


På norra Cypern används Turkisk Lira ( TRY). Det går bra att använd Euro, men kursen blir något sämre.
Kan jag ta ut valuta med mitt bankort?


Ja, Det finns bankomater runt hela ön. I dessa kan man ta ut Turkisk Lira (TRY) eller Euro. TIPS ! - Du får bäst växlingskurs om du tar ut i bankomat på plats i stället för att växla på flygplats.
Kan man betala med kort?


Ja du kan betala med kort i de flesta butiker och restauranger. Taxi tar inte kort där är det bättre att betala med kontanter. TIPS ! När du handlar i tex. klädbutiker, souvenierbutiker mm. är det ofta två priser. Ett pris när du betalar kontant, och ett om du använder kortbetalnig. Tänk på att det ofta tillkommer en avgift när du använder kort.
Tillkommer det avgifter när jag betalar med kort?


Ja, det tillkommer ofta växlingskurs avgift och kortavgift.

MOBILNÄT

Kan jag använda mitt mobilnät som i Svergie?


Kontrollera vad som gäller för ditt mobilabonemang med din operatör i Svergie.

VISNINGSRESOR

När kan man åka på visningsresa?


Vi våntar på UDs reserekomendationer. När de säger vi kan resa bokar vi in datum,

Saknar ni något svar om visningsresor, Cypern, de olika fastigheterna eller funderar på vad som är gratis på visningsresor. Hör av er så lägger vi in mer svar.