top of page

KÖPPROCESS NORRA CYPERN

Vad ska jag tänka på innan jag köper en fastighet i norra Cypern?

Nice Feeling Homes team bistår dig genom hela köpprocessen.

 

Genom att följa med på en gratis visningsresa får ni veta allt om att investera i fastigheter på Cypern. Vi går igenom hur betalningsplaner ser ut på Cypern med fri advokat konsultation

så att ni förhoppningsvis kan hitta ert framtida boende på norra Cypern, ön med soltimmar ca 320 soldagar om året.

Om du inte själv har god kännedom om den lokala marknaden rekommenderat vi att du tar hjälp av en väletablerad rådgivningsbyrå. För att du ska få den bästa hjälpen är det viktigt att byrån är helt oberoende. Jämför alltid kundomdömen och antal verksamma år innan du anlitar någon.

Rådgivningsbyrån hjälper dig att undersöka marknaden grundligt samt analysera och jämföra de alternativ som verkar intressanta. Det är viktigt att du inte tar några förhastade beslut utan vågar vara öppen för flera olika alternativ och platser. Att göra en noggrann kontroll är särskilt viktigt om du intresserar dig för objekt som fortfarande är under konstruktion. Vid köp ”på ritning” krävs en grundläggande översikt och noggrann kontroll som till exempel att jämföra planlösning och golvytor.

Du som valt att inte ta hjälp av en rådgivningsbyrå bör vara särskilt vaksam och tänka över dina beslut noga. Att ta ett förhastat beslut kan leda till att man blir missnöjd och ångrar sig i flera år framöver.

Köpare rekommenderas alltid att ta hjälp av en ansedd advokat. Det är av stor vikt att alla ärenden dokumenteras korrekt samt följer landets lagar. Den juridiska processen gäller inte bara köpeavtalet utan det kan dyka upp frågor även senare om till exempel hemvist eller titelöverföring. Se därför till att alltid ha en rådgivande konsult närvarande i alla möten som avser rättsliga frågor samt all annan kontakt som rör dessa ämnen. Vi kan rekommendera ett urval av advokatbyråer med utmärkt meritlista och nöjd kundkrets.

Avtalsvillkor

Avtalsvillkoren kan variera väsentligt beroende på utbud och efterfrågan samt det nuvarande ekonomiska läget. Vi har alltid köparens bästa i intresse och strävar efter att uppnå optimala villkor för dig. Dessa kan till exempel inkludera rabatt på inköpspriset eller förlängda betalningsvillkor.
Alla avtalade villkor måste bekräftas och sändas ut till båda parterna. Vi står alltid bakom dig och hjälper dig på vägen för att förhandla fram de bästa villkoren.

PROCESSEN FÖR FASTIGHETSKÖP I NORRA CYPERN

- Gör en fullständig och välgrundad undersökning av fastighetsmarknaden med Nice Feeling Homes och bestäm dig för vilken fastighet som passar dig bäst.

 

-Du får professionell rådgivning från en lokal advokat i alla frågor kring fastighetsköpsprocessen till att organisera ett avtal, och ordna en fullmakt för att företräda dina intressen. Nice Feeling Homes har en förteckning över välrenommerade advokater.

 

- När köpet är slutfört kommer din säljare eller byggherre att begära följande resterande belopp tillsammans med betalning av skatt på överlåtelse av äganderätt (6 %, reducerad till 3 % vid första köpet).

 

Nice Feeling Homes - HJÄLPER DIG ATT VÄLJA.

ALLA KOSTNADER OCH AVGIFTER I SAMBAND MED DITT FASTIGHETSKÖP.

 

- 0,5 % av kontraktspriset - stämpelskatt, som ska betalas vid registreringen av köpekontraktet.

 

- 5 % av kontraktspriset - moms, som ska betalas till säljaren/byggherren vid överlämnande av fastighetsnyckeln. överlämning (gäller normalt endast för nya fastigheter).

 

- 3 % (6 %) av kontraktspriset -i skatt på överlåtelse av äganderätt (enligt tidigare beskrivning), som ska betalas vid tidpunkten för överlåtelse av äganderättshandlingar till köparens namn (förutsatt att det fullständiga beloppet har betalats, och att köptillståndet har beviljats samt lagfarten har överlämnats till köparen och att fastigheten är klar för överlämning.

 

- 1 000-1 500 pund - Advokatens konsultarvode beroende på listan över tjänster som överenskommits för att hantera ditt fastighetsköp.

 

- Transformatorbidrag varierar mellan 1 500 och 2 500 pund (engångsbidrag, betalning för anslutning av allmännyttiga tjänster och el).

 

- Fastighetsskatt - cirka 2 TL per kvadratmeter (t.ex. 200TL - cirka 20 EUR - för en lägenhet på 100 kvm) per år.

 

- Skatt på hyresintäkter - 10 % av hyresintäkterna.

bottom of page